ענת אפק | המעבדה לנוירותרפיה ממוחשבת

ענת
אפק
סטודנטית למאסטר

סיימתי את לימודי ה B.A בבית הספר לריפוי בעיסוק של האוניברסיטה העברית והדסה. בימים אלה, נמצאת במהלך לימודי המאסטר בבית הספר לריפוי בעיסוק של האוניברסיטה העברית והדסה, ולוקחת חלק במחקר הבוחן את אפיון האתגרים הנפשיים הייחודיים ובחינת היעילות של אימון קוגניטיבי נייד לשיפור החוסן הנפשי והעמידות בקרב לוחמים. עבודת התזה שלי, בהנחייתן של ד"ר מור נחום וד"ר יפית גלבוע, עוסקת בקשר שבין יכולת שליטה קוגניטיבית לבין נטייה לחרדה ודיכאון בקרב לוחמים ולוחמות. במידה רבה, תחום מחקר זה מתחבר לניסיוני הקליני בשיקום קוגניטיבי של מבוגרים לאחר פגיעת ראש נרכשת, במכון פוירשטיין. במהלך עבודתי נחשפתי רבות לקשר שבין מצבים נפשיים וחוסן נפשי ליכולות קוגניטיביות ואני מוצאת את תחום מחקר זה מרתק וחשוב להתערבות מניעתית ושיקומית עם אוכלוסיות מגוונות.